At salgsmodne en virksomhed i god tid kan have flere fordele:

Øger værdien: Forberedelse i god tid kan hjælpe dig med at identificere og rette problemer og forhold, der kan påvirke din virksomhed værdi. Det er også med til at planlægge en mere smidig overgang og overførsel af viden til en ny ejer af din virksomhed,

En velorganiseret virksomhed der er forberedt på et virksomheds salg vil give dig som virksomhedssælger en stærkere position i forhandlinger. Og denne forberedelse på et virksomheds salg gør din virksomhed mere attraktiv og vil tiltrække flere køberemner.

Processen med at salgsmodne en virksomhed involverer flere trin:

Få en professionel vurdering af virksomheden for at forstå dens værdi. Ikke kun de regnskabsmæssige værdier men også de skjulte værdier og muligheder.

Få kortlagt og indført de fundne forbedringer fra den professionelle vurdering. Samlet vil det kunne øge din virksomheds værdi og salgbarhed.

Finansielle optegnelser: Sørg for, at alle finansielle optegnelser er retvisende og opdaterede.

Operationel effektivitet: Optimer operationelle processer for at vise potentiel vækst og stabilitet.

Juridisk klarhed: Gennemgå alle juridiske dokumenter og kontrakter for at sikre, at de er i orden. Herunder samarbejdsaftaler med kunder og leverandører.

Markedsføringsplan: Også en rigtig god ide at udarbejde en god markedsføringsplan. Det vil også tiltrække flere køberemner, og det vil ofte gøre det noget nemmere for en køber at få finansieret købet af din virksomhed.

Det er en god idé at rådføre sig med en erhvervsmægler eller konsulent, der kan guide dig gennem processen.

Få mailet vores skrift ”Det Forberedte Ejerskifte” også kaldet exitplanen.